Поставеният вече месец под блокада Шанхай отчете най-големия си брой

...
Поставеният вече месец под блокада Шанхай отчете най-големия си брой
Коментари Харесай

Шанхай с рекордна COVID смъртност на фона на месец блокади

Поставеният към този момент месец под обсада Шанхай регистрира най-големия си брой смъртни случаи от Covid-19 при актуалната зараза, заяви Агенция Франс Прес.

Това се случва, до момента в който Китай продължава да се придържа към своята политика Covid Zero

Градът записва 39 смъртни случая към събота (23 април) , с което общият брой на смъртните случаи, свързани с вируса, е 87 от края на февруари, съгласно отчет в неделя на здравната комисия в Шанхай.

Средната възраст на умрелите е 78,7 години и всички са имали съществени болести, съгласно отчета.
 Целият Шанхай влиза в локдаун
Целият Шанхай влиза в локдаун

Расте възмущението поради уединяване на деца от родители

Шанхай записва 21 058 нови локални случаи с Covid-19, по-голямата част от които са леки или асимптоматични, заяви още комисията. Предния ден градът регистрира 23 370 нови локални случая и 12 смъртни случая.

Финансовият център навлиза в четвъртата си седмица на строго блокиране, до момента в който хората, живеещи в източната част на града и кварталите с по-рано докладвани случаи, са затворени в домовете си още по-дълго време.

Фрустрацията измежду жителите нараства заради неналичието на достъп до храна или медицински грижи, неприятното качество на държавните дажби и местоположението на карантинните центрове.

Общинското държавно управление съобщи, че ще предприеме съответни дейности от петък, с цел да реализира задачата " без разпространяване на общността ", крайъгълен камък, който убягва на града макар седмици на блокиране.

Съобщението понижи упованията на някои хора, че рестриктивните мерки ще бъдат последователно облекчени на фона на признаците, че огнището може да е достигнало своя връх.

Властите дадоха обещание прецизно да ползват разпоредбите , в това число да се уверят, че хората не напущат домовете си в зони с стеснен достъп.

Мерките на държавното управление провокираха отчаяние измежду жителите.

Когато видео, показващо въздействието на продължителното блокиране на ковид върху жителите на Шанхай, беше свалено от китайските интернет цензури в събота, това провокира онлайн реакция.
 Китай включи и военните в битката с разпространяването на COVID-19 в Шанхай
Китай включи и военните в битката с разпространяването на COVID-19 в Шанхай

Повече от 2000 чиновници от армията, флота и взаимните сили за логистична поддръжка са пристигнали в града

Проблемите, пред които са изправени жителите, бяха разказани в шестминутното видео, озаглавено Гласът на април, което беше необятно публикувано в Weibo и WeChat - главните платформи за обществени медии в Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР