Поставеният под №7 тенисист Кей Нишикори спечели в два сета

...
Поставеният под №7 тенисист Кей Нишикори спечели в два сета
Коментари Харесай

Нишикори ще спори за финал с победителя на Sofia Open

Поставеният под №7 тенисист Кей Нишикори завоюва в два сета – 6:4, 7:5, в четвъртфинала на Мастърс 500 в Барселона мача си против Роберто Карбалес Байена.

Японският любим взе успеха в два сета, с цел да се класира към полуфинала, където ще спори с Даниил Медведев. Спечелилият Sofia Open 2019 победи също в два сета „ палача” на Григор Димитров – Николас Джари.

Мачът започва съвършено за Нишикори, който поведе с експресен пробив в първия сет, а до края на частта не сподели и момент коелбания в сервиса си. Единственият „ проблем” за Кей бе в десетия гейм, когато той позволи два брейкбола, само че ги обезврежда и в последна сметка затвори сета – 6:4.

Втората част бе на корта в Барселона бе надалеч по-завързана. Интригата идваше при сервиса на Байена, като испанецът мъчно печелеше подаванията си, само че отхвърляше при започване на даде пробив. Той трябваше да отразява три точки за пробив още в първия си сервис-гейм, до момента в който Нишикори печелеше лековато подаванията си. Това продължи по този начин до 11-ия гейм, когато при единствената си опция Нишикори удари противника, с цел да затвори сета и мача при 7:5.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР