Поставеният под №6 Григор Димитров започва днес участието си в

...
Поставеният под №6 Григор Димитров започва днес участието си в
Коментари Харесай

Григор Димитров ще опита за пръв път да стигне до третия кръг в Шанхай

Поставеният под №6 Григор Димитров стартира през днешния ден присъединяване си в шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай. Българският тенисист се изправя против американеца Раян Харисън, който заема 46-oто място в международната класация. Двубоят е първи за деня на централния корт и ще стартира в 8.00 ч. българско време.

Димитров почиваше в първия кръг като подложен измежду първите осем в главната скица. Харисън започва с безапелационен триумф против участващия с " уайлд кард " Джън Дзе от Китай - 6:2, 6:3.

Димитров ще опита за пръв път в кариерата си да стигне до третия кръг в Шанхай. Той ще запише шестото си присъединяване в конкуренцията, като до момента четири пъти отпадна във втория кръг и един път в първия - през 2013 година През 2015 година българинът пропусна шампионата.

Световният №9 ще преследва четвърта победа в петия си дуел с Харисън. Двамата към този момент се срещнаха един път през 2017 година Това се случи в първия кръг на шампионата в Куинс, когато българският тенисист завоюва безапелационно с 6:3, 6:1.

През 2015 година Харисън детронира Димитров на шампионата в Акапулко след триумф със 7:5, 4:6, 6:0. Другите им две против са в първи кръг на шампионати от Големия шлем през 2014 година Димитров се наложи със 7:6, 6:3, 6:2 на " Уимбълдън " и 6:2, 7:6, 6:2 на US Open.

Ако реализира четвърта победа против Харисън, 26-годишният българин още веднъж ще играе с американец. Това ще е спечелилият от мача сред поставения под №10 Сам Куери или миналия през квалификациите Франсис Тиафо.

Тези дуели са в потока на водача в международната класация Рафаел Надал, който също стартира присъединяване си през днешния ден. Испанецът се изправя против американеца Джаред Доналдсън, а спечелилият ще играе в третия кръг с Фабио Фонини. В първия кръг италианеца в профил поставения под №15 Лука Пуи.

На корта през днешния ден ще бъде и лидерът в долната половина Роджър Федерер. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем среща намиращия се в отлична форма през този сезон Диего Шварцман от Аржентина.

Програмата за деня

Централен корт:
Григор Димитров - Раян Харисън (от 8.00 ч.)
Александър Зверев - Аляж Бедене
Рафаел Надал - Джаред Доналдсън (не преди 13.00 ч.)
Роджър Федерер - Диего Шварцман

Корт " Юнион пей ":
Сам Куери - Франсис Тиафо
Давид Гофен - Жил Симон
Джон Иснър - Стефанос Циципас
Доминик Тийм - Виктор Троицки

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (712)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР