Поставеният под №5 Феликс Оже-Алиасим се сбогува с Miami Open

...
Поставеният под №5 Феликс Оже-Алиасим се сбогува с Miami Open
Коментари Харесай

След само 6 уинъра Оже-Алиасим се сбогува с Miami Open


Поставеният под №5 Феликс Оже-Алиасим се сбогува с Miami Open след загуба в два сета от Франсиско Серундоло – 2-6, 5-7.

Канадецът се трансформира във втория най-високоранкиран тенисист, който отпада в началната фаза на шампионата след Каспър Рууд ден по-рано. Отпадането му несъмнено бе изненадващо на фона на това, че през 2023-а Оже-Алиасим към този момент на два пъти бе побеждавал аржентинеца. В Маями обаче обстановката бе радикално друга.

Феликс изигра може би най-слабия си мач през годината, направи едвам 6 уинъра и бе изцяло надигран от Серундоло, който преди година изненадващо доближи до полуфиналите в Маями.

В първия сет поставеният под №25 реализира два пробива и стигна с лекост до триумфа. Той стартира с пробив и във втория сет. Едва към края на сета нещата като че ли започнаха да се трансформират. Оже-Алиасим се възползва от първия по-слаб гейм на Серундоло и върна пробива, а по-късно и за първи път поведе в резултата при 5-4.

И това обаче не докара до коренна смяна. Малко по-късно в 11-ия гейм аржентинецът обърна гейм от 40/15, с цел да пробие за 6-5, след което на собствен сервис стигна до крайната победа.

В четвърти кръг той чака спечелилия от дуела сред Лоренцо Сонего и Франсис Тиафо.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР