Поставеният под №2 и най-възрастен тенисист на турнира Роджър Федерер

...
Поставеният под №2 и най-възрастен тенисист на турнира Роджър Федерер
Коментари Харесай

Федерер е на полуфинал в Лондон

Поставеният под №2 и най-възрастен тенисист на шампионата Роджър Федерер победи третия в схемата и най-млад в конкуренцията Александър Зверев със 7:6(6), 5:7, 6:1. Така швейцарецът си обезпечи първото място в група „ Борис Бекер” и място на полуфиналите на финалния шампионат на ATP в Лондон.

Маестрото взе първия сет против Зверев след тайбрек, в който губеше с 0:4 точки, само че въпреки всичко направи поврат до 7:5 в своя изгода.

В началото на втората част противниците се пробиха по един път и докараха нещата до 2:2 гейма. При последния гейм на собствен сервис Федерер позволи закъснение с 0:40 и германецът завоюва сета след топка в навън на швейцареца.

Федерер направи пробив за 2:1 в решителната трета част, след което завоюва всички геймове до края на срещата, с цел да победи с успеха.

Рекордьорът с 19 трофеи от „ Големия шлем” има две победи и даже при загуба в последния кръг от хърватина Марин Чилич ще приключи първи в групата. Това по този начин, тъй като участващият за рекорден 15-и път на заключителен шампионат на ATP швейцарец завоюва директните мачове против Зверев и Сок, които са противници в другата среща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР