Поставеният под №1 в основната схема на турнира Sofia Open

...
Поставеният под №1 в основната схема на турнира Sofia Open
Коментари Харесай

Лоренцо Музети: Григор Димитров е изключителен човек и тенисист, който вдъхновява мен и цялата наша генерация от по-млади играчи

Поставеният под №1 в главната скица на шампионата Sofia Open 2023 Лоренцо Музети даде конференция ден преди да изиграе първия си мач от конкуренцията в зала " Арена София ".

Младият италианец идва у нас в серия от четири следващи провали, като последните две пристигнаха от първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров, който Музети дефинира като тенисист, който " въодушевява генерацията от млади играчи ".

" Григор направи страховит сезон. Игра добре, сподели отлична форма, изключително в последните месеци. В Париж бях по-близо. Загубих първия сет, само че съумях да взема втория. Мачът беше сложен и в последна сметка той го завоюва. Григор е извънреден човек и тенисист, който въодушевява мен и цялата наша генерация от по-млади играчи ", разяснява 21-годишният Лоренцо Музети.

Водачът в схемата в София изрази насладата си, че още веднъж ще играе у нас и добави, че идва в столицата ни с вяра за положителен завършек на своя сезон 2023.

" Хубаво е да се върна София. Радвам се, че съм тук и мога да играя. Когато разбрах, че шампионатът ще бъде изместен от Тел Авив в София, не съм се колебал доста дали да дойда. Чувствам се добре тук. Условията предходните години бяха отлични. Организаторите още веднъж са свършили голяма работа, с цел да осъществят шампионата и то за толкоз малко време, за което заслужават поздравления. Искам да играя в последната седмица от сезона, защото резултатите ми в последно време не бяха положителни. Затова ще направя всичко допустимо в София да надградя спрямо предходната година, с цел да завърша сезона с положителни страсти ", показа италианецът.

" Сезонът ми мина на приливи и отливи. Не започнах добре, след това на клей и на трева реализирах някои мощни резултати, само че по-късно на резултатите ми още веднъж не бяха доста положителни. Смятам, че имам израстване от предишния сезон, надградих механически, само че годината беше сложна. Когато играеш 50-60 мача научаваш по нещо от всеки един от тях, изключително от загубите. За мен е значимо да играя повече, с цел да натрупвам опит и убеденост ", добави той.

На фона на неубедителните си изяви през втората половина на годината обаче международният №27 въпреки всичко ще изпрати акцията с най-паметната победа в кариерата си, която пристигна против лидера в ранглистата Новак Джокович по време на Мастърса в Монте Карло.

" Със сигурност това беше най-паметната победа в кариерата ми до момента. Коства ми доста и физически, и душевен. Да печеля против легенда като Новак беше като сбъдната фантазия. Натрупах спомагателна убеденост и мотивация от тази победа ", приключи Лоренцо Музети.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР