Поставеният под №1 Роджър Федерер се класира сравнително лесно за

...
Поставеният под №1 Роджър Федерер се класира сравнително лесно за
Коментари Харесай

Федерер на победа от 10-ата си титла в Базел

Поставеният под №1 Роджър Федерер се класира относително елементарно за финала на шампионата в родния си град Базел. Маестрото надигра третия в схемата Стефанос Циципас от Гърция с 6-4, 6-4 и се приближи на една победа от юбилейната победа №10 в Базел.

Швейцарският деец отстрани противника си след 1 час и 19 минути игра и поведе с 3-2 в директните дуели с него. Федерер записа 6 аса и направи два пробива, като нито един път не се пропука на личния си сервис.

За купата на домашния шампионат 38-годишният Федерер ще спори с австралиеца Алекс де Минор, който играе в шампионата с покана от уредниците. Де Минор по-рано през днешния ден се наложи над американеца Рейли Опелка със 7-6 (7-2), 6-7 (4-7), 7-6 (7-3).

210-сантиметровият Опелка осъществя 26 аса, а Де Минор – 14. И двамата тенисисти направиха по един пробив от две благоприятни условия в мача. Де Минор към този момент води с 4-0 в мачовете с Опелка, като всички срещи се играха тази година. 20-годишният Де Минор и Федерер ще се изправят един против различен за първи път. За Роджър това ще бъде 157-и край в тура (102-54), а за австралиеца шести (3-2). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР