Поставеният под номер 20 в схемата Диего Шварцман успя да

...
Поставеният под номер 20 в схемата Диего Шварцман успя да
Коментари Харесай

Шварцман: Бях агресивен и се защитавах добре

Поставеният под номер 20 в схемата Диего Шварцман съумя да победи с 3:6, 6:2, 6:4, 6:3 шестия Александър Зверев, изравнявайки най-хубавото си показване на US Open. Аржентинецът стигна до четвъртфинал през 2017-а, а в този момент още веднъж може да се поздрави със същия триумф.

“Имах доста шансове в първия сет и от самото начало се пробвах да схвана по какъв начин да се възползвам от тях, с цел да мога да поведа в резултата във втората част на мача. Спасих се при 2:2 във втория сет, което беше доста, доста значимо за мен. Той разполага с добра игра и играе по-спокойно, когато поведе в резултата, по тази причина бе значимо да си взема гейма. След това трансформирах стила си на игра и разбрах, че би трябвало да продължа по същия начин”.

Решаващият миг в мача пристигна при резултат 4:5, 30:40 при сервис на Зверев. Германецът излезе на мрежата, само че първото му воле не беше на висота и след къса замяна на удари ниският аржентинец съумя да се възползва, печелейки разиграването с прелестен печеливш удар от бекхенд по неопазената от Зверев права.

Тази точка пречупи Зверев, което разреши на Шварцман да поведе с 4:0 в четвъртия сет, затваряйки и него, и мача с превъзходен печеливш удар по диагонала за 6:3.

“В третия и четвъртия сет се пробвах да направя същото - да бъда нападателен и да се пазя добре. Беше добър мач за мен, изключвайки първия сет”, разяснява Шварцман.

Германецът още веднъж не бе постоянен душевен, което докара до допускането на 17 двойни неточности - един от главните проблеми в играта му. Той можеше да се трансформира в първия немец, достигнал до четвъртфинал на US Open, откогато Томи Хаас го направи през 2007 година.

“Прекарах добра седмица тук, за разлика от последните месеци. Мога да извлека много позитивни неща. Условията бяха сложни за мен, кортът бе доста муден и не съумях да се приспособя добре. Радвам се за Диего, той изигра добър мач. Беше доста нападателен, сега играе в действителност добре”, добави Зверев.

Следващият мач на Шварцман ще бъде против номер 2 в схемата Рафаел Надал. Испанецът се наложи над Марин Чилич с 3:1 сета, а борбата му с дребничкия аржентинец ще се организира на следващия ден.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР