Поставеният под номер 2 в схемата Стефанос Циципас се класира

...
Поставеният под номер 2 в схемата Стефанос Циципас се класира
Коментари Харесай

Циципас разби Шаповалов, Синер също е 1/4-финалист в Барселона

Поставеният под номер 2 в схемата Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на шампионата на клей от сериите АТП 500 в Барселона. На централния корт, носещ името на Рафаел Надал, най-хубавият гръцки тенисист се наложи с 6:3, 6:2 над канадеца Денис Шаповалов за малко под 80 минути игра.

Циципас стигна до триумфа много елементарно, като бе подкрепят от 12-те двойни неточности, които позволи противникът му на сервис.

За място на полуфиналите той ще се изправи против австралиеца Алекс де Минор. Както е известно, през днешния ден Минор трябваше да играе с Григор Димитров, само че най-хубавият български тенисист се отдръпна от шампионата заради заболяване.

По-големи усложнения имаше четвъртият в схемата Яник Синер. Италианецът завоюва с 6:1, 4:6, 6:3 против японеца Йошихито Нишиока.

Синер взе първия сет за 25 минути, само че във втория играта бе доста изравнена, а пробивите следваха и в двете направления един след различен. Нишиока поведе с 3:1 гейма, само че няколко минути по-късно японецът се оказа догонващ в резултата с пробив пасив при 3:4.

Въпреки това Нишиока сподели воля за победа и обърна втория сет, като на собствен ред завоюва три следващи гейма.

В решителната трета част Нишиока още веднъж сподели съмнения на сервис, които обаче този път бяха осъдени от 21-годишния Синер, който затвори мача след 6:3. В идващия кръг той ще играе с спечелилия от мача сред сънародника си Лоренцо Музети и британеца Камерън Нори.

Напред в шампионата продължава и представителят на домакините Алехандро Давидович Фокина. Испанецът завоюва с 6:4, 7:5 против Емил Руусувуори от Финландия и на четвъртфиналите ще срещне различен испанец - някой всред Карлос Алкарас и Роберто Баутиста-Агут, които играят по-късно през днешния ден.

Наградният фонд на шампионата в Барселона е малко над 2,8 милиона евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР