Поставеният под номер 1 в схемата на тенис-турнира в Маями

...
Поставеният под номер 1 в схемата на тенис-турнира в Маями
Коментари Харесай

Алкарас мина и през Фриц за полуфинал в Маями

Поставеният под номер 1 в схемата на тенис-турнира в Маями Карлос Алкарас е на две победи от постигането на " безоблачен дубъл ", откакто се класира за полуфинал. Испанецът се срещна с Тайлър Фриц (САЩ) и го победи с 6:4, 6:2 в мач на топ-ниво, противопоставил двама състезатели, достигнали до четвъртфиналите без изгубен сет.

Алкарас, който пази купата си в шампионата от сериите Мастърс 1000 с награден фонд 8,8 милиона $, в нито един миг не изпусна самодейността в срещата и безусловно отчая американеца с микс от мощ, грациозност и точност. Фриц, който също не беше позволил да му бъде взет сет досега, се появи на доста високо равнище в първото деяние на мача – в сряда, когато обаче трябваше да бъде преустановен поради дъжд.

Испанският тенисист обаче проби още на старта и след две избавени благоприятни условия си взе и своя сервис, с цел да дръпне с 2:0. Фриц стабилизира подаването и в най-дългия гейм в мача съумя да се върне за 1:2. Но Алкарас с доста интелигентна и постоянна игра на мрежата удобно контролираше събитията на корта и поведе след 6:4.

Вторият сет стартира по прелестен метод за номер 1 в схемата – още веднъж пробив на негова сметка и по най-бързия метод увеличение на задатъка на 3:1. Второто взето подаване пристигна за 5:2, след което стана 6:2 и на нула в края.

" Малко бях нервозен при започване на мача. За първи път играя с Тайлър, в никакъв случай преди този момент не го бях срещал на шампионат. Но несъмнено, доста съм благополучен от триумфа си. Най-важното е, че започнах мача без неточности и с доста мощност в отиграванията си. Моментите, които взеха решение мача, бяха двата ми пробива при започване на всеки сет ", съобщи Карлос Алкарас след края на срещата.

Следващият му противник ще бъде Яник Синер, който той победи на полуфинал на Индиан Уелс и към този момент има три триумфа в пет срещи с този съперник. Ако Алкарас завоюва шампионата в Маями, то ще се трансформира в осмият тенисист, който победи и на Индиан Уелс, и в Маями.

Карен Хачанов също е на полуфинал и там ще се изправи против Даниил Медведев. Двамата руснаци си осигуриха среща в подножието на върха откакто Хачанов отстрани с 6:3, 6:2 Франсиско Черундоло (Аржентина). Номер 14 в схемата на шампионата имаше потребност единствено от час и 16 минути, само че и малко нерви и напрежение в първия сет на мача. Черундоло проби подаването на руснака за 3:2, възползвайки се чак от третата алтернатива. Но незабавно по-късно Хачанов подвигна оборотите и му го върна два пъти, с цел да поведе с 5:3. Вторият сет беше доста по-лесен с две взети подавания на Черундоло в първите пет гейма и задатък от 4:1 за руснака. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР