Поставеният под номер 1 в схемата Даниил Медведев ще бъде

...
Поставеният под номер 1 в схемата Даниил Медведев ще бъде
Коментари Харесай

ОБЗОР: Медведев уреди среща с Гришо във Виена

Поставеният под номер 1 в схемата Даниил Медведев ще бъде противник на българина Григор Димитров във втория кръг на шампионата по тенис в зала във Виена от сериите АТП 500.

Руснакът, който завоюва конкуренцията през предходната година, стартира отбраната на трофея си с с триумф с 6:4, 6:2 над младия французин Артур Фис.

Двубоят продължи единствено час и 11 минути, а скоростният триумф на Медведев се дължеше на отличната му игра на сервис.

Бившият лидер в международната класация даде единствено две точки при свое подаване на Фис в целия първи сет и още три във втория. В него обаче той бе още по-подготвен за сервисите на Фис и осъществя два пробива против един в откриващата партия.

С класирането си за втория кръг Медведев си обезпечи 45 точки за международната класация и 35 245 евро от наградния фонд, който възлиза на общо 2,4 милиона евро.

До момента 32-годишният Димитров и 27-годишният Медведев имат седем мача между тях, като руснакът води с 5:2 победи. Предпоследният им дуел бе през предходната година още веднъж във Виена, само че на полуфиналите. Тогава Медведев завоюва с 6:4, 6:2.

В другите дуели, приключили досега, съществени изненади също нямаше.

Поставеният под номер 8 в схемата Карен Хачанов надигра с 6:3, 6:1 чеха Иржи Лехечка за единствено 67 минути игра. Победата е втора за руснака в шампионата и с нея той си обезпечи място на четвъртфиналите, където ще чака тъкмо спечелилия от мача сред Димитров и Медведев.

Френският деец Гаел Монфис, който преди броени дни победи на шампионата в Стокхолм, завоюва с 6:4, 6:4 против германеца Даниел Алтмайер и си обезпечи среща с американеца Франсис Тиафо във втория кръг.

Победа на старта реализира и хърватинът Борна Гойо, който в профил различен съветски представител - Аслан Карацев, след 6:3, 6:3. В идващия стадий Гойо ще играе с поставения под номер 6 в схемата Томи Пол от Съединени американски щати.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР