Поставени дългосрочни цели и политики са това, което е липсвало

...
Поставени дългосрочни цели и политики са това, което е липсвало
Коментари Харесай

Георги Проданов: Само председателят на БСП се опитва да се държи като политически лидер

Поставени дълготрайни цели и политики са това, което е липсвало на Народното събрание. Това счита политологът Георги Проданов. “Това, което виждаме в последните дни, в това число от водача на Има Такъв Народ, въпреки и отвън Народното събрание, е безусловно неполитическо държание. Политиката е осъществяване на персоналните ползи в границите на публичния. Всяко останало гонене на персоналния интерес е деструктивно и отвън политиката”, сподели Проданов пред NOVA NEWS.

Според него само ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се пробва да се държи като политически водач.

По думите му Българска социалистическа партия не нарушава Конституцията, задържайки мандата.”Няма експлицитен период, в който партията би трябвало да върне мандата”, разясни Проданов. Според него задържането на мандата може да бъде прегледано от две страни: “На първо място предлагането на министър председател или на държавно управление от страната на Българска социалистическа партия би било добър стратегически ход за самата партия. Това е метод за Българска социалистическа партия да покаже личен политически и експертен хайлайф, т.е желание да ръководи в обстановка, когато това даже не стои като възможност”, сподели политологът. “На второ място - да се даде късмет на всички тези, които не поддържат концепцията за рисково влизане в серпантина от избори да имаме някакво правителство”, добави той.

Ниската и изборна интензивност и държанието на политическия хайлайф нямат общо, счита Проданов. “Тяхното държание обаче въздейства върху нашата политическа и партийна система. Ясно е, че сме в рецесия на политическото посланичество. Партиите не съумяват да изразят това, за което съществуват - връзката сред обществото и политиката”, съобщи той.

А прогнозите на социолозите за преднина на ГЕРБ при възможни предварителни парламентарни избори Проданов изясни по този начин. “ГЕРБ съумя да построи един неповторим партиен модел на база систематизиране на порции, властови позиции, финансови потоци и назначения в администрацията. Това сега се отплаща.Тези хора, които за 12 години са били в конферентната зона, нямат изгода от смяна. От друга страна фигурата на Бойко Борисов е повода за този резултат, който дава ГЕРБ, само че този резултат не нараства на избори”, изясни политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР