Поставената под №6 в схемата на “Ролан Гарос” Серина Уилямс

...
Поставената под №6 в схемата на “Ролан Гарос” Серина Уилямс
Коментари Харесай

Серина Уилямс обясни защо се е оттеглила преди мача с Пиронкова

Поставената под №6 в схемата на “Ролан Гарос” Серина Уилямс се отдръпна от шампионата от “Големия шлем” в Париж минути преди началото на мача си от втория кръг с българката Цветана Пиронкова. Причината за решението на американската легенда е травма в ахилеса, а Серина даде повече детайлности по тематиката.

“Наистина желаех да играя. Но ахилесът ми се нуждаеше от повече време, с цел да се излекува след US Open. Успях малко да подобря положението му, само че гледайки шампионата в по-дългосрочен проект, ще ми бъде ли допустимо да мина през достатъчон мачове? Не мисля, че бих могла”, изясни претекстовете за отдръпването си от шампионата Серина.

“Загрявката ми беше доста къса. Разговарях с треньора ми и го попитах какво мисли. И двамата стигнахме до концепцията, че не би било добре за мен да опитам да играя днес”, продължи Уилямс, добавяйки, че не става дума за неотшумяла контузия, а за “остра” травма. “Мисля, че тялото ми е в много положително положение като цяло, само че просто тази контузия се случи. Просто малшанс в Ню Йорк”.

“По време на втория сет на мача ми от първия кръг (с Кристи Ан) почувствах, че се придвижвам с накуцване и това не беше добре. Трябваше да се съсредоточвам върху това да се придвижвам по този начин, че да не куцукам. Опитах. Винаги давам 100% от себе си, всички знаят това. Може би даже повече от 100%, в случай че това е въазможно. Мисля, че не е добра концепция да играеш с контузия в ахилеса, тъй като нещата може да се влошат”, сподели още 39-годишната ветеранка.

Пиронкова, която се класира без игра за третия кръг, пък чака идната си противничка. Тя ще бъде чехкиня - Барбора Стрицова или Барбора Крейчикова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР