Поставената под №5 Дария Касаткина започна участието си на WTA

...
Поставената под №5 Дария Касаткина започна участието си на WTA
Коментари Харесай

Касаткина не даде сет на Радукану, №144 в света отстрани Плишкова


Поставената под №5 Дария Касаткина стартира присъединяване си на WTA 500 шампионата в Острава с победа 7-5, 6-4 над шампионката от US Open 2021 Ема Радукану. За рускинята това бе първи триумф от повече от месец, защото тя игра за първи път след провалянето си в първия кръг на US Open.

Тя се нуждаеше от час и 31 минути на корта в първия си конфликт с британката. В първия сет Касаткина осъществя три пробива като при 6-5 съумя да завоюва подаването си, откакто преди този момент при 5-4 не съумя да го направи.

Във втория сет за нея бе още по-лесно, откакто проби един път и даде на съперничката си единствено 8 точки, когато сервираше.

„ Този шампионат е доста тежък, гледайки листата с участници. Който и да ти се падне, е тежък противник, би трябвало да си съсредоточен и подготвен от първата точка, първия мач, първия гейм. Щастлива съм с представянето си през днешния ден и се вълнувам за идващия мач. “

Тази седмица може да се окаже доста значима за възможностите на Касаткина да се класира за Финалите на WTA. В момента тя е №7 в годишната ранглиста. „ Остават единствено няколко шампионата и всеки желае да победи, всеки желае да покаже най-хубавото от себе си в края на годината. Надявам се, ще забележим какво ще стане. “

За Радукану положителната вест бе обвързвана с това, че тя не сподели признаци да е повлияна от травмата, предиздвикала я да се отдръпна в полуфинала в Сеул против Йелена Остапенко 10 дни по-рано.

Тийнейджърката осъществя повече уинъри по отношение на Касаткина (27 по отношение на 17), само че направи и 12 непредизвикани неточности повече (28 против 16).

За място на четвъртфинал Касаткина ще срещне Екатерина Александрова за четвърти път. До момента тя води с 2-1 победи.

В различен мач от шампионата международната №144 Алиша Паркс сензационно в профил Каролина Плишкова след 6-0, 7-6(3).

Американката бе спечелила два мача в квалификациите без да загуби сет, само че надали е очаквала да вземе първата част против някогашната №1 на 0.

Във втората част Плишкова поведе с 3-1, само че загуби идващите четири гейма. Тя откри сили да стигне до тайбрек, само че и в него американката бе по-добрата на корта. За нея следва мач против №4 в схемата Мария Сакари.

В останалите мачове от деня Александра Саснович и Кейти Макнали реализираха безапелационни победи. Саснович надви с 6-2, 6-2 над Йелена Остапенко, до момента в който Макнали даде единствено 3 гейма на Анна Блинкова – 6-1, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР