Поставената под №3 швейцарка Белинда Бенчич е новата шампионка на

...
Поставената под №3 швейцарка Белинда Бенчич е новата шампионка на
Коментари Харесай

Бенчич триумфира в Москва след обрат срещу Павлюченкова

Поставената под №3 швейцарка Белинда Бенчич е новата шампионка на шампионата за Купата на Кремъл в Москва. Участващата с “уайлд кард” Бенчич надигра на финала представителката на домакините от Русия Анастасия Павлюченкова с 3:6, 6:1, 6:1.

В първия сет Павлюченкова осъществя ранен пробив, а в деветия гейм рускинята още веднъж завоюва подаването на съперничката си и по този начин постави завършек на частта. После обаче Павлюченкова взе единствено 2 от идващите 12 гейма и по този начин триумфът бе за Бенчич.

She did it @BelindaBencic is your #KremlinCup champion

She moves past Pavlyuchenkova 3-6, 6-1, 6-1. pic.twitter.com/TLxpFcsV2z
— WTA (@WTA) October 20, 2019 22-годишната Бенчич сграбчи през днешния ден купа №4 в кариерата си, като швейцарката към този момент имаше един трофей този сезон - в Дубай. Бенчич, която към този момент се класира за Финалния шампионат на WTA в Шънжън, от на следващия ден ще се изкачи с три позиции на седмо място в международната класация. Швейцарката има и 6 изгубени финала в кариерата си.

Павлюченкова пък остава с 12 трофеи, като към този момент има 8 изгубени финала. 28-годишната рускиня обаче прави скок от 10 позиции в ранглистата и от понеделник ще е №30 в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР