Поставената под номер 5 в схемата Арина Сабаленка от Беларус

...
Поставената под номер 5 в схемата Арина Сабаленка от Беларус
Коментари Харесай

Арина Сабаленка се справи с полякиня и ще играе финал с Елена Рибакина на Australian Open

Поставената под номер 5 в схемата Арина Сабаленка от Беларус се класира за финала при дамите на Откритото състезание на Австралия по тенис.

24-годишната Сабаленка победи полякинята Магда Линете със 7:6(1), 6:2 за 93 минути и за първи път в кариерата си доближи до финала на шампионата, откакто в последните три издания отпадна в третия кръг.

Беларускинята има досега три полуфинала в Големия шлем ( " Уимбълдън " 2021 и Откритото състезание на Съединени американски щати 2021 и 2022), само че в този момент за първи път стигна до разногласието за купата.

В началото на първия сет двете си размениха по един пробив, само че в тайбрека Сабаленка поведе с 6:0 и след 7:1 завоюва сета.
 Елена Рибакина е първата финалистка на Australian Open
Елена Рибакина е първата финалистка на Australian Open

23-годишната Рибакина победи двукратната победителка в шампионата Виктория Азаренка

Във втората част тя две подаването на съперничката си два пъти и взе задатък от 5:1. В седмия гейм петата сложена пропиля три мачбола, само че в осмия затвори мача при четвъртата си опция.

" Наистина съм доста щастлива, че съумях да стигна до този резултат, тъй като против мен имаше съперничка, която игра необикновен тенис през тези две седмици. Благодаря на всички за поддръжката. Не стартирах по най-хубавия метод, изгубих подаването си, само че трябваше да запазя хладнокръвие. Знаех, че имам опция да обърна сета ", сподели Сабаленка в изявлението си на корта.

Тя има купа от Откритото състезание на Австралия на двойки дами дружно с Елизе Мертенс (Белгия) през 2021 година.

" Да бъдеш на край на двойки и на сингъл не е едно и също. Но този опит сигурно ще ми помогне. Рибакина е невероятна тенисистка, играе ужасно, към този момент има една купа от Шлема, което ще й бъде от огромна изгода. Ще бъде огромна борба ", добави Сабаленка.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР