Поставената под номер 4 в схемата на турнира Ролан Гарос

...
Поставената под номер 4 в схемата на турнира Ролан Гарос
Коментари Харесай

Контузия спря Кики Бертенс в Париж

Поставената под номер 4 в схемата на шампионата Ролан Гарос Кики Бертенс (Холандия), която беше посочена и за една от фаворитките за купата, беше принудена да се откаже по време на мача си от 2-ия кръг поради стомашен вирус. Така тя стана третата състезателка, която напусна през днешния ден корта без да играе мача си. 27-годишната Бертенс изоставаше с 1:3 гейма в първия гейм против Виктория Кузмова от Словакия, а откакто организира къса полемика с лекарите и съдията на стола, реши да се откаже от присъединяване.

" Чувствах се малко по-добре преди началото на мача. В часовете преди мача се пробвах да поспя, с цел да се възстановя и да опитам да вляза в положително положение. На загрявката обаче не се усещах добре, само че въпреки всичко стартирах. Но в действителност нямах никаква мощ и сила, изясни решението си Бертенс.

Oh no

Kiki Bertens, a favorite to win the title, forced to retire due to illness.

" I don't have any power and I don't feel well. "

Very sad and unlucky for the love-able Dutchwoman. #RG19 pic.twitter.com/U8kQ9H1ojo
— Tennis Channel (@TennisChannel) 29 май 2019 година Заболяването идва в най-лошия вероятен миг за полуфиналистката от 2016-а година, която беше една от сериозните фаворитки поради обстоятелството, че не е печелила шампионат от Големия шлем, само че пък пристигна с успеха от Мадрид и два други полуфинала.

Канадката Бианка Андрееску, 22-а в схемата, също се отхвърли през днешния ден по време на мача си с американката София Конин. Андрееску, която сензационно завоюва купата в Индиан Уелс, се възползва от болките на Конин в дясното рамо. Хърватката Дона Векич в профил Ребека Петерсон (Швеция) - номер 63 в схемата, с 1:6, 6:1, 6:2, а Йоханна Конта (Великобритания) се оправи с Лорън Дейвис (САЩ) с 6:3, 1:6, 6:3. Друга хърватка - 31-ата в схемата Петра Мартич, отстрани Кристина Младенович (Франция) с 6:2, 6:1 за 67 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР