Поставената под номер 20 Наоми Осака спечели титлата при жените

...
Поставената под номер 20 Наоми Осака спечели титлата при жените
Коментари Харесай

Наоми Осака спечели титлата в Ню Йорк, Серина Уилямс получи ред наказания

Поставената под номер 20 Наоми Осака завоюва купата при дамите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Японката ликува още в първия си край на шампионат от Големия шлем, откакто се наложи над носителката на 23 трофеи Серина Уилямс с 6:2, 6:4 за 1 час и 19 минути.

Двубоят приключи по противен метод, защото Серина получи серия от санкции от съдията Карлос Рамос. Тя първо бе предизвестена за препоръки, получени от треньора й Патрик Муратоглу от трибуните. След това бе осъдена с директна точка за съперничката й, защото счупи ракетата си в корта.

Следващата глоба по устав означаваше непосредствено изгубен гейм. Стигна се и до тази глоба за куп обиди, с които тя го нападна и по-специално за това, че го назова " апаш ". С този гейм Осака поведе с 5:3, а при последвалото си подаване завоюва мача. 

Серина Уилямс стартира устойчиво срещата, само че последователно 20-годишната Осака взе превес. Още в третия гейм се стигна до пробив на 30 в интерес на японката. При идващото подаване на Серина последва нов брейк и Осака взе първия сет с 6:2.

Уилямс не използваше едно от мощните си оръжия - сервиса, като в първия сет вкара едвам 38% първи начален удар и направи 4 двойни неточности.

В началото на втората част Уилямс стигна до пробив за 3:1 след необикновен гейм, който включваше фантастично разиграване от 19 удара, което Осака завоюва. 

Серина изглеждаше преодоляла първичната неуверена игра, само че две следващи двойни неточности и Осака върна пробива. Американката счупи ракетата си, което по устав означаваше наказване, а при второ нарушение значеше непосредствено изгубена точка. Така идващият гейм стартира при 15:0 за съперниката й. 
Когато разбра това, последва нова поредност от пояснения сред Уилямс и Карлос Рамос. " Не съм получавала препоръки от треньора. Аз не играя непочтено. Дължиш ми опрощение. Никога не съм мамила в живота си. Имам щерка и се боря за това, което е вярно за нея ", сподели Серина.

Японката съумя да се възползва от обстановката и да реализира пробив за 4:3. Серина не устоя нервите си и се обърна към съдията: " Ти си апаш ", бе репликата, която като че ли мина границата, само че евентуално Рамос реши, че поредицата от реплики е прекомерно. Следващата глоба бе за " засегнатост " и по устав означаваше непосредствено изгубен гейм. 

В този миг Серина изиска намесата на основния арбитър на шампионата, съвсем се разплака и даже сподели: " Ще ми отнемеш това, тъй като съм жена. Мъжете вършат надалеч по-големи нарушавания и не получават такива наказания ". 

Осака не се подаде на страстите и съумя да вземе подаването си на 30, което значеше завършек на мача и първа купа в историята на Япония на шампионат от Големия шлем.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР