Поставената под номер 1 в схемата на турнира в Чарлстън

...
Поставената под номер 1 в схемата на турнира в Чарлстън
Коментари Харесай

Пегула, Кийс и Бенчич продължават към третия кръг в Чарлстън

Поставената под номер 1 в схемата на шампионата в Чарлстън (награден фонд 780 637 долара) Джесика Пегула (САЩ) и някогашната шампионка Мадисън Кийс елементарно минаха втория кръг. Пегула, която е номер 3 в света, се нуждаеше от по-малко от 65 минути, с цел да отстрани Анна Блинкова (Русия) с 6:2, 6:0.

Шампионката от 2019-а година Кийс трябваше да остане няколко минути повече на корта – час и 9, с цел да преодолее сънародничката си Хейли Баптист с 6:1, 6:2. А защитаващата купата си от предходната акция Белинда Бенчич (Швейцария) преодоля канадката Катрин Себов (Канада) с 6:0, 6:3.

Пегула съобщи, че шампионатът на Кредит Уан Тенис Сентър е нещо напълно близко за нея като страст, защото е израснала и почнала с играта в Хилтън Хед Айлънд, на два часа на юг по автомагистралата от Чарлстън.

" Един сериозен интервал от живота ми мина тук, израстването и узряването ми в тениса и несъмнено, има голямо значение. Така че намирам за необикновено прекарване да играя на тези кортове и желая да поздравя всички ", съобщи Пегула след края на срещата.

И тя влезе със здрав сервис-гейм още от първата минута, атакувайки всяка топка, с цел да вземе първите четири подавания в двете направления. В последна сметка тя завърши мача със 71 % и не позволи нито една двойна неточност.

Не по-различно беше държанието на мача и на Кийс, която завоюва всичките си шест брейк-пойнта, които имаше против Баптист.

В другите срещи номер 3 Дария Касаткина (Русия) нямаше проблеми с Мадисън Брингъл (САЩ) и завоюва с 6:2, 6:1. Номер 7 Екатерина Александрова (Русия) отстрани Юлия Путинцева, играеща за Казахстан, с 6:1, 6:3, а полякинята Магда Линете трябваше да се бори в три сета, с цел да пречупи опозицията на Варвара Грачьова (Русия) – 6:7 (3), 7:5, 6:4.

От поставените отпадна номер 5 Вероника Кудерметова (Русия), победена от сънародничката си Диана Шнайдер с 2:6, 7:5, 3:6, а Ирина Камелия Бегу (Румъния, номер 15) съкруши американката София Кенин с 6:1, 6:4. Бегу е идната съперничка на Пегула в третия стадий.

Изненадата Шнайдер, номер 94 в ранглистата на WTA, ще играе в третия кръг против Паола Бадоса (Испания), победила канадката Лейла Фернандес със 7:5, 7:6 (6).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР