Поставената под номер 1 Джесика Пегула надделя в истински американски

...
Поставената под номер 1 Джесика Пегула надделя в истински американски
Коментари Харесай

Водачката в схемата Джесика Пегула продължава към осминафиналите в Чарлстън

Поставената под номер 1 Джесика Пегула надви в същински американски трилър над Аманда Анисимова във втория кръг на тенис шампионата в Чарлстън.

Пегула се наложи с 3:6, 6:4, 7:6(3) над своята сънародничка и се класира за осминафиналите. Световната №5 се нуждаеше от 2 часа и 26 минути, с цел да отблъсне съпротивата на Анисимова, която сега е №264 в международната класация.

Битката беше решена с тайбрек в последния сет. Пегула съумя да поведе с 6:1 и не остави шансове на съперничката си.

„ Винаги е мъчно да играеш с Аманда, тъй като тя в действителност може да вземе ракетата от ръцете ти. Беше в действителност страховит мач, изключително последният сет беше на супер високо равнище “, сподели Пегула, откакто оцеля в борбата.

Американката беше победила някогашната полуфиналистка от Ролан Гарос в единствената им предходна среща през 2020 година, а с триумфа си в този момент, тя реализира първата си победа на клей за сезона. Американката е една крачка по-близо до това да изравни или да усъвършенства най-хубавото си показване - полуфинал в Чарлстън от предходната година.

Пегула ще се изправи против полякинята Магда Линет на осминафиналите, която в профил поставената под номер 13 Даяна Ястремска с 0:6, 6:4, 6:3. Водачката в схемата завоюва в два сета в единствената им среща досега в Маями предходната година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР