Поставена му е задача да донесе лично голямата вест. Почтената

...
Поставена му е задача да донесе лично голямата вест. Почтената
Коментари Харесай

Днес Отдаваме Почит Към Архангел Гавраил! Честито На Тези Ангелски Имена!

Поставена му е задача да донесе персонално огромната новина. Почтената и целомъдрена госпожица Мария ще зачене посредством Светия дух момче, което ще царства над света и ще го промени. На 26 март християните почитаме самия Божий делегат и вестоносец. Свети арх. Гавраил идвал на Земята при живите хора няколко пъти. Той се явил в храма на праведния Йоаким. Казал му, че Господ чул молитвите му и скоро с неговата жена Света Анна ще имат щерка.

После отишъл при Света Анна и я предизвестил, че скоро ще зачене и ще роди щерка, макар напредналата възраст, тъй като Господ чул молитвите й. Това са родителите на Пресвета Богородица. След години Свети арх. Гавраил се появил при Светия оракул Захария и при неговата жена Елисавета. Донесъл им вестта, че след дълги години бездетие, ще станат родители на момче. Него ще нарекат Йоан и той ще върви преди Онзи, който е писано да се роди след него (Иисус Христос). След това Свети арх. Гавраил се появил в храма при Дева Мария с вестта, че е определена да стане майка на Сина Божий. Благовещение почетохме на 25 март и като ден на Майката. Благовещение се е чествал като Ден на майката до 1944 година След това бил неразрешен от националната власт. Преди няколко години е възобновен по самодейност на група българки, отпред с Юлия Берберян.

В Светото писание са маркирани и други случаи, в които Свети арх. Гавраил е осъществявал контакт с живите хора, с цел да им каже, че следва да се случи значимо религиозно и историческо събитие. Най-яркият от тези случаи е 12 август. Свети арх. Гавраил посетил още веднъж Божията майка, която към този момент била стара и състарена от човешка тъга жена. Той предал известие от Иисус Христос, че след 3 дни ще пристигна персонално да я прибере на Небесата. Да стартира да се приготвя за своето връщане към Рая. Успение Богородично честваме на 15 август. Години по-късно се явил на духовник от Атон и му споделил по какъв начин да бъде почитана Божията майка. Това става с химна “Достойно ест ”.

На този ден православната черква отбелязва Събор на Св. архангел Гавраил. Бог изпратил архангел Гавраил в храма да извести на св.пр. Захарий раждането на Йоан Кръстител и неговото бъдещо служение като Предтеча на Иисус Христос. Архангел Гавраил занесъл и богатствата новина на Пресветата Дева за това, че тя ще роди Спасителя Иисус Христос.

Имен ден честват всички, които носят името Габриел (означава - Божия крепост), Габриела, Габи, Гавраил, Гаврил, Гавраила, Гаврила.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР