Постът на БНБ е изключително важен, защото той засяга нашите

...
Постът на БНБ е изключително важен, защото той засяга нашите
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Добре е управителят на БНБ да бъде избран с широка подкрепа, включително от опозиция

Постът на Българска народна банка е извънредно значим, тъй като той визира нашите пари. Банковата система има значими функционалности в прането на пари. Изискването е банката да ревизира кой открива сметка, всеки подозрителен превод се изпраща в ДАНС. Точно поради това е добре шефът на Българска народна банка да е с необятна поддръжка, в това число от опозицията. Това съобщи Георги Ангелов, икономист от “Отворено общество” в студиото на Нова телевизия.

Според журналиста Полина Паунова е значимо да няма подозрения за предишното и интегритета на шефа на Българска народна банка: “От няколко стъпки, в това число с избор на шеф на Българска народна банка, зависи дали смяната ще продължи. Темите са няколко: парите за строителство, избор за Българска народна банка, спецсъда, Съвет за електронни медии и Българска национална телевизия. Това са всички тематики, по които ГЕРБ и Движение за права и свободи ще се пробват да пробиват актуалното управление”.

При изтеглянето на Гюров, Политическа партия слагат ГЕРБ пред избора дали да гласоподават за Каримански или да оставят Димитър Радев на поста, добави тя и акцентира, че практиката на оставяне на пост на началник на регулатор, го слага според. На това Ангелов опонира, че подобен началник не може да бъде заменен елементарно, тъй като явно няма болшинство за това.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР