Постът има голяма традиция в почти всички религии, макар и

...
Постът има голяма традиция в почти всички религии, макар и
Коментари Харесай

Периодичното гладуване като диета? Ако и вие го обмисляте, трябва да знаете тези няколко факта

Постът има огромна традиция в съвсем всички религии, въпреки и да е с друг смисъл и разнообразни правила. Постът под формата и името на " от време на време недояждане " или " фаст " (от британското fasting - постене). Идеята е да се съблюдава часови диапазон, в който да не се приема храна. Най-популярните диапазони са 16:8, 18:6, 20:4. Тоест 16, 18 или 20 часа не се приема храна, а в оставащите е разрешено. За начинаещи се предлага да се стартира с по-малък интервал, в който да не се приема храна. 

Виж още: Кои се славят като най-похотливи в леглото? Тези три зодии са " господари " в спалнята

Проучвания потвърждават, че периодическият апетит се свързва с понижаване на телесното тегло, надзор на захарта, възстановяване на метаболитни болести и по-дълъг живот. 

Виж още: Веганите нямат мускули ли? Този секси бодибилдър има нещо да ви каже!

Как да се храним, когато интервалът свърши? За разлика от останалите диети при периодическото недояждане няма избран лист с целесъобразни или неразрешени храни. Няма забрани. Въпреки това е хубаво да се заобикалят храни, които и по принцип не се водят потребни - пържени в слънчогледово олио, храни с висок гликемичен показател, така наречен " джънк ". 

Виж още: Спазвате кето диета, само че килограмите си седят все същите? Вероятно допускате някоя от тези неточности

Къде е тайната? Много просто - когато се държи невисок инсулина, се отслабва елементарно. Именно високият инсулин и кръвна захар са в основата на доста от модерните болести. Освен това, когато се храним в по-малък времеви прозорец, физически ни е мъчно да погълнем калориите, които бихме приели за през целия ден. 

Виж още: Мрачна и страховита - това е същинската история на Мулан! Вижте я!

Най-честите компликации, свързани със спазването на периодическото недояждане, са свързани с акомодацията. Това е времето, в което по принцип сме привикнали да се храним, а по време на фаста изпитваме апетит. Тогава най-добре е да приемате огромни количества течности като топли чайове, кафе и вода. Не приемайте нищо, което има калории. Не подслаждайте напитките. Направите ли го, с фаста ви е свършено, защото инсулинът ще се увеличи и процесът на горене на мазнини ще бъде пресечен.

Виж още: Считаме ги за боклук, само че в действителност са супер храни! Защо да не хвърляте тези артикули?

Добра тактика за справяне с такива обстановки e устойчиво последно хранене преди започване на интервала без храна. Хубаво е то да бъде с минимално количество въглехидрати, защото те повишават инсулина, който като си " свърши " работата, смъква кръвната захар и по този начин ние получаваме чувство за непоносим апетит.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР