Постъпленията в офиса на НАП в Смолян възлизат над 96

...
Постъпленията в офиса на НАП в Смолян възлизат над 96
Коментари Харесай

НАП-Смолян отчита близо 400 000 лв. ръст на приходите


Постъпленията в офиса на Национална агенция за приходите в Смолян възлизат над 96 милиона лв. за първото полугодие, което е с близо 400 000 лева повече със същия интервал на 2021 година, съобщават от регионалния офис на Агенцията.

Най-висок растеж се регистрира на постъпленията при корпоративен налог - 21 %, а осигурителните вноски се усилват стабилно с над 8 %.

" За следващ път офисът на Национална агенция за приходите в Смолян регистрира растеж в приходите,  което се дължи на партньорския метод и неналичието на напън от страна на приходната организация ", съобщи пред Българска телеграфна агенция шефът на офиса в Смолян Таньо Караманолов. Според него високата събираемост е добра вест както за бюджета, по този начин и за обществото.

Приходите за централен бюджет до края на юни са над 40 млн. лева, като данъкът върху приходите на физически лица е съвсем 14 млн. лева, а 8.8 млн. лева - корпоративният налог. Постъпленията от Данък добавена стойност са над 15 млн. лева Осигурителните вноски надвишават 56.3 млн. лева, от които 33.7 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 14.9 млн. за здравноосигурителни вноски и 7.6 млн. лева за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР