Постъпила информация за осъществени съмнителни разходи на български граждани от

...
Постъпила информация за осъществени съмнителни разходи на български граждани от
Коментари Харесай

ДАНС: Имахме съмнения за Nexo още преди да сезираме прокуратурата

Постъпила информация за осъществени съмнителни разноски на български жители от българска финансова институция против пране на пари стои в основата на следствието против Nexo. Това заяви шефът на ДАНС Пламен Тончев пред краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на активността на NEXO и NEXO CAPITAL, съобщи кореспондент на Агенция " ". 

" Тези данни потвърдиха нашите подозрения, че има непозволени финансови интервенции и пране на пари ", сподели той с уточнението, че не може да даде цялата информация, с която разполага заради течащо следствие.

" Осъществени са редица дейности за определяне на произхода на средствата за тези съмнителни финансови интервенции, както и физическите и юридическите лица, участващи в тях. Установено е, че Nexo реализира активност в това число в държави-офшорни зони ", разяснява той.

Тончев изясни, че прокуратурата е осведомена след определяне, анализиране и обобщаване на информацията.

Пламен Тончев беше запитан съответно дали са били тествани свързани лица и съответно някогашната Мис България Ваня Пенева, жена на съоснователя на Nexo Антони Тренчев.

" Извършена е инспекция на обвързваните лица ", отговори сбито шефът на ДАНС. Непотвърдената информация за Пенева гласи, че е купувала и продавала парцели за милиони в България и Дубай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР