Постановлението, с което ще се отпуснат еднократни помощи от 300

...
Постановлението, с което ще се отпуснат еднократни помощи от 300
Коментари Харесай

Кабинетът приема енергийната помощ от 300 лева


Постановлението, с което ще се провиснал еднократни помощи от 300 лв. за фамилии в сериозна обстановка поради цените на горивата и изключителната епидемиологична конюнктура, е импортирано за разискване на днешното държавно съвещание.

Намерението на служебното държавно управление е с 15 милиона лв. от бюджета на МТСП да се обезпечат еднократните помощи от 300 лева за хората, на които е отказана помощта за отопление през сегашния отоплителен сезон заради това, че надвишават с до 30 лева доходния аршин, напомняБНР.

Право на подпомгане ще имат и безработните, на които също е отказано подпомагането за отопление, защото, към датата на кандидатстване, не са имали 6 месеца регистрация в бюрото по труда.

Разчетите сочат, че от еднократното подкрепяне от 300 лева ще се възползват 50 000 лица и семейства, в това число и такива, които са изпуснали крайния период за кандидатстване за енергийното подкрепяне, който изтече в края на предишния месец.

Информацията за отводите за помощите е налична в Агенцията за обществено подкрепяне, което ще улесни изплащането на парите, без да се постанова ново кандидатстване. На днешното съвещание служебното държавно управление ще обезпечи спомагателни средства по бюджетите на Министерството на здравеопазването и на образованието, с цел да се подкрепят бюджетите на държавните висши учебни заведения за тази година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР