Постановката Животни ще бъде играна за първи път в Théatro

...
Постановката Животни ще бъде играна за първи път в Théatro
Коментари Харесай

За първи път играят абсурдната комедия Животни в София

Постановката " Животни " ще бъде играна за първи път в Théatro в София на 26 февруари. Студенти от класа на Теди Москов се събират към концепцията на режисьора Ивомир Игнатов – Кени и дружно основават неуместната комедия за това по какъв начин да летим с разперени копита.

Действието се развива в провинциална психиатрична клиника. За трима пациенти, всеки от които има характерен проблем, се грижат доктор и здравна сестра. Денят стартира с осъществяване на арт терапия. Неволен участник в нея обаче става и майстор-бояджия.

Лекари и пациенти поемат дружно на приказно странствуване с подръчни материали. Ситуация след обстановка въображаемият свят взима превес.

" Ситуациите се сменят в бързо движение и границата сред действителност и фикция се стопява. Създават се комедийни обстановки, историята се развива ненадейно, всички се превъплъщават в разнообразни занимателни персонажи ", споделя режисьорът.

В шеметното препускане във фантастичната история всеки един претърпява смяна. От сухар докторът се трансформира в занимателен импровизатор, кадърен на чудеса. Медицинската сестра добива храброст и самочувствие - от асистент се трансформира в водач. Грубоватият бояджия става сензитивен и хуманен. Когато се връщат в действителността, се оказва, че опитът е оказал помощ на всички да се оправят с проблемите си.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР