Постановеният на 19.9.2019 г. съдебен акт е влязъл в сила

...
Постановеният на 19.9.2019 г. съдебен акт е влязъл в сила
Коментари Харесай

Съдиите освободили Полфрийман: Съдебният акт подлежи на незабавно изпълнение

Постановеният на 19.9.2019 година правосъден акт е влезнал в действие и предстои на неотложно осъществяване. Това се споделя в мнение на тричленния състав на САС с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постановил определение по ВНЧД 921/2019 година, водено по тъжба на австралийския жител Джок Полфрийман . Ето и цялостния текст на изказването:
" Във връзка с обществените изказвания, отразени по случая за условното предварително освобождение на австралийския жител Джок Полфрийман, включително и прессъобщението на Прокуратурата на Република България от 8.10.2019 година (което отразява изказване на основния прокурор пред австралийския дипломат, съдържащо изказване за неправомерност на състава на САС), правосъдният състав отбелязва, че на този стадий никой от членовете му не разполага с опция да разяснява огласените разнообразни изказвания за пристрастност. Това е по този начин, тъй като е налице висящо произвеждане пред Върховния касационен съд. Като съдии, конституционно натоварени със задължението за отбрана правата и законните ползи на жителите, юридическите лица и страната (чл. 117, алинея 1 КРБ), считаме за собствен безвъзвратен дълг да осведомяваме обществото за следното:
Постановеният на 19.9.2019 година правосъден акт е влезнал в действие и предстои на неотложно осъществяване.
Инициираната с настояването на основния прокурор процедура за обновяване на делото не трансформира този факт . Всякакви спекулации досежно осъществяването на правосъдния акт, включително и отнесените до бъдещото изговаряне на Върховен касационен съд по отправеното искане за обновяване, не са в сходство с открития правов ред. Ако са налице други учредения за задържането на непознатия жител, разнообразни от тези по делото, то следва да се акцентират точно те, а не идното изговаряне на висшата правосъдна инстанция.
В правовата страна актовете на съда, подлежащи на осъществяване, абсолютно следва да се зачитат. В противоположен случай жителите са оставени на произвол, от който няма по какъв начин да бъдат предпазени. Това, а не персоналните офанзиви против членове на правосъдния състав, е повода да изразим тази позиция. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР