Постановената от Окръжен съд - Русе присъда, с която подсъдимият

...
Постановената от Окръжен съд - Русе присъда, с която подсъдимият
Коментари Харесай

Потвърдиха доживотната присъда на мъж за убийството в Глоджево

Постановената от Окръжен съд - Русе присъда, с която подсъдимият П. М. е наказан на пожизнен затвор при първичен специфичен режим на изтърпяване, бе доказана от две инстанции и влезе в законна мощ. 

В края на 2017 година 27-годишният тогава П. М. се срещнал посредством интернет с 20-годишна българка, която работела в Англия. Само след няколко месеца отишъл при нея и заживели дружно. От самото начало подсъдимият проявявал патологична ревнивост, като настоявал тя да не носи рокли и поли, да не се гримира, да не беседва с сътрудниците си и да гледа единствено надолу. Редовно вземал телефона ѝ и не ѝ разрешавал да поддържа връзка даже с роднините си. През идващите 2 години младата двойка неведнъж сменяла местожителството си - в Глоджево при родителите на дамата, в Асеновградско село при бабата на мъжа, в Пловдив на квартира, а проблемите се задълбочавали и подсъдимият тормозел дамата и физически, и душевен даже и по време на бременността. На 12.09.2019 година младата жена не издържала и се обадила на татко си да пристигна да прибере нея и бебето от квартирата в Пловдив.

Малко по-късно, когато П. М. открил неналичието им, снабдил се с 2 ножа и към 6:00 ч. на идващия ден дошъл в дома на родителите на жена си в Глоджево. Прескочил през оградата. В двора съвсем се сблъскал със стопанката, която таман се прибирала от нощна промяна. Избутал я и нахлул дружно с нея в къщата. В антрето били брачният партньор ѝ и щерка им. Започнал скандал, при който подсъдимият пробол с нож първо дамата, а след това и родителите ѝ, които се опитвали да я защитят. Въпреки многочислените прободно-порезни рани и голямата кръвозагуба, старата жена съумяла да излезе и да потърси помощ в близката бензиностанция, откъдето се обадили на тел.112. Полицаите задържали П. М., а коли за спешна помощ откарали тримата тежко потърпевши в болничното заведение в Русе, където им били направени животоспасяващи хирургични интервенции. Въпреки всички реанимационни дейности,жената е умряла още същия ден.

Окръжен съд - Русе след извършени голям брой разпити на очевидци и движимости лица, на 16.06.2021 година призна П. М. за отговорен за предумишленото ликвидиране и за опит за ликвидиране на родителите ѝ и го осъди на пожизнен затвор при първичен специфичен режим за изтърпяване. При индивидуализацията на наказването е било регистрирано единствено едно смекчаващо отговорността събитие - чистото правосъдно минало и голям брой отегчаващи: неналичието на сериозно отношение към осъщественото, умъртвяването на млада жена (само на 22 години) и по този метод лишавайки преди малко родено дете от майка, множеството потърпевши лица от закононарушението. Според съда, липсват и минимални данни, че подсъдимият би коригирал общественоопасното си държание и би се вградил в обществото, без да стои непрекъснатата опасност, че за следващ път ще го повреди.

И двете по-горни инстанции са възприели изводите на Окръжен съд - Русе и са удостоверили наложеното на П. М. наказване пожизнен затвор при първичен специфичен режим за изтърпяване, заради което присъдата към този момент е в законна мощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР