Пост във Фейсбук сблъска кмет и кандидат за кмет в

...
Пост във Фейсбук сблъска кмет и кандидат за кмет в
Коментари Харесай

Сблъсък! Кметът на Сандански Атанас Стоянов към кандидата за кмет Стоян Стоев за строежа на нова детска градина: Лъжата не може да понесе истината

Пост във Facebook сблъска кмет и претендент за кмет в Сандански. Кандидатът на Политическа партия ГЕРБ за кмет Стоян Стоевпубликува пост в персоналната си страница,в който твърди, че градеж на детска градина в курортния град е обвързван с доста подозрения и най-вероятно обири и изброява няколко съмнителни обстоятелството към построяването и - планът е за 4. 4 млн; лева, осъществено е по- скъпо строителство.

" В плана няма заложено обзавеждане. Не е ясно по какъв начин ще се оборудва градината и какъв брой още средства ще са нужни за това, а експерти приказват за няколко стотин хиляди лв..Още нещо - с цел да се избегнат законовите процедури и градината да бъде открита преди изборите, тя няма да бъде записана като нова детска градина, а като филиал на ДГ “Здравец ”, написа Стоев в поста си, озаглавен:

" Горд съм, че пребивавам в община, в която се строи нова детска градина, при толкоз други обитаеми места, в които те се закриват ", след което изброява " кусурите " на строителството на детското заведение

Думите му провокираха незабавна ответна реакция от страна на кмета на града Атанас Стоянов.

Ето по какъв начин той отговори на нападките:
ЛЪЖАТА НЕ МОЖЕ ДА ПОНЕСЕ ИСТИНАТА

За разлика от привидната „ горделивост “ на някой, аз в действителност имам мотив да съм ГОРД!

Защото макар лъжите и операциите, община Сандански скоро ще има нова база на детска градина, с цел да могат децата да се усещат удобно и да бъдат възпитавани в по-добра просветителна среда.

Жалко е, когато се лъже и спекулира преднамерено. Нашите съграждани заслужават единствено истината. А ИСТИНАТА е следната:

Проектът за детската градина е на обща стойност 3 812 399 лева с Данък добавена стойност, а не 4, 4 млн. лева

В тази сума са включени освен построяването на двуетажната постройка, а и съоръжение на кухненско, перално и котелно помещение, здравен кабинет, кабинет по музика и зала за спорт, административни кабинети, санитарни пространства и вътрешен асансьор.

В цената на плана се включва и съоръжение със системи за климатизация, газификация, вентилация, пожарно уведомяване и видеонаблюдение.

В същата сума влиза и построяването на подпорни стоманобетонни стени, ажурна ограда по външния силует на парцела на детската градина, тротоарни площи, площи за озеленяване и 6 броя оборудвани детски площадки за игра и отдих.
Фактите демонстрират, че изнесените изказвания за цената на строителството са ЛЪЖА и целят заблуждение и операция на жителите.

Поредна операция е, че се заобикалят и законови процедури за разкриване на детската градина. НЕ, НЕ съдебна експертиза ИЗБЯГВАТ законови процедури!

Детската градина е планувана и ще бъде открита като база на ДГ „ Здравец “, тъй като мястото на децата от детските градини не е в учебни здания или общежития.

Очевидна е задачата на манипулативната информация - идните локални избори. Но и в изборите, както и в живота, „ доверчивостта на хората е най-удобният инструмент на лъжеца “!

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР