Посрещане данъчната кампания за 2024 г. с нови надградени услуги,

...
Посрещане данъчната кампания за 2024 г. с нови надградени услуги,
Коментари Харесай

НАП: Над 70% от хората подават декларациите си онлайн

Посрещане данъчната акция за 2024 година с нови надградени услуги, които жителите могат да употребяват през цялата година за осъществяване на информации и на заплащания.
Е-услугите пестят доста време и средства на жителите. Над 70% от физическите лица подават онлайн декларацията си. Това съобщи заместител изпълнителният шеф на Националната организация за приходите (НАП) Милена Кръстанова.

Данъчната акция стартира от през днешния ден и към този момент могат да се подават годишните данъчни заявления за приходите по електронен път или на книжен притежател в офисите на Национална агенция за приходите, или по пощата, сподели Кръстанова.

Боряна Георгиева, шеф на Дирекция " Обслужване ", означи, че обичайно декларацията изглажда както в досегашния си тип. " Освен общата тяло, има и приложения към нея ", акцентира тя и посочи, че подаването на декларацията следва да бъде направено в период до 30 април т.г.

Георгиева изясни, че заплащането на дължимия налог се прави по сметка за налози в Българска народна банка и добави, че е значимо физическите лица да знаят, че е водеща датата, на която парите ще постъпят по сметката на Национална агенция за приходите. Тя прикани физическите лица да уточнят каква е политиката на съответната банкова институция, тъй че да може лицето да няма лихви.

" Ако лицето заплати посредством физически или виртуалния пост на Национална агенция за приходите, това ще подсигурява, че техните отговорности ще постъпят в период и няма да има забавяне ", сподели още шефът на Дирекция " Обслужване ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР