Посрещаме първия учебен ден със засилени мерки за сигурност. 57

...
Посрещаме първия учебен ден със засилени мерки за сигурност. 57
Коментари Харесай

Първият учебен ден: 702 хиляди деца влизат отново в клас

Посрещаме първия образователен ден със засилени ограничения за сигурност. 57 хиляди деца прекрачват прага на учебното заведение за първи път, а общо 702 хиляди деца влизат още веднъж в клас. Министерство на вътрешните работи организира обичайна си акция “Децата потеглят на учебно заведение - да ги пазим на пътя ”.

Полицейското наличие към учебните заведения в първите дни на образователната година ще бъде засилено. Властите молят родителите да помислят за безвредни направления, по които децата им да стигат до учебно заведение. И да ги предупредят да пресичат деликатно. Министерство на вътрешните работи ще ревизира и за продажбата на алкохол и цигари в магазини към учебните заведения. Във фокуса на инспекциите на управляващите са и всички образователни рейсове. Издадени са 200 наставления за леки механически проблеми. Само в София учениците са над 12 хиляди.

В първия ден от началото на новата образователна година чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи ще гостуват в 72-о ОУ " Христо Ботев ".

Пътните служители на реда ще обяснят на понятен език главните правила, които децата би трябвало да съблюдават, с цел да бъдат в сигурност на пътя. Освен потребна информация дребните домакини ще получат и специфични дарове - светлоотразителни раници и просветителни брошури, както и ще получат повече детайлности за работата на униформените.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР