Посрещаме новата седмица с хладно време с усещане за пролет.

...
Посрещаме новата седмица с хладно време с усещане за пролет.
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон атакува Балканите

Посрещаме новата седмица с хладно време с чувство за пролет. Днес облачността ще е променлива до обяд. След това чакаме слаби валежи, по-значителни в централните елементи на Южна България и на североизток, предава Nova. Там преваляванията ще са съпроводени и от гръмотевична интензивност. Температурите остават в пролетните диапазон със стойности сред 22 и 27 градуса.

Около крайбрежието ще е слънчево, само че относително хладно. Температурите ще варират сред 24 и 27 градуса в следобедните часове. Морската вода – към 24-25 градуса. Вълнението – едва с височина на вълните до 50 сантиметра.

В идващите два дни Балканите ще попаднат под въздействието на нов средиземноморски циклон. Очакваме той да засегне по-драматично Централна и Южна Гърция с превалявания към и над 50 литра на квадратен метър за денонощието, съпроводени с гръмотевични стихии и мощни пориви напразно. Северна Гърция и България остават в периферията на циклона, само че все пак чакаме превалявания и в тези региони.



У нас преваляванията от този циклон ще са най-вече във вторник и сряда, по-значителни във вторник в южната половина на страната. За 11 области е разгласен жълт код за рисково време с евентуални превалявания до 40 литра на квадратен метър за денонощие.



Дневните температури през седмицата последователно ще ни върнат към лятото. От сряда нататък ще се затопли, като през почивните дни чакаме междинна за страната оптималната температура към и над 30 градуса.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР