Посредник при двойното убийство на словашки разследващ журналист през 2018

...
Посредник при двойното убийство на словашки разследващ журналист през 2018
Коментари Харесай

15 г. затвор за посредник в убийството на словашки разследващ журналист

Посредник при двойното ликвидиране на словашки проверяващ публицист през 2018 година и годеницата му е наказан на 15 години затвор, откакто се съгласи на подписване на съглашение.

Золтан Андрушко е бил предприемач и притежател на пицария, когато се включил към заговора за осъществяване на убийствата, което провокира всеобщи митинги и смъкна тогавашния министър председател Робърт Фицо.

Убийствата на журналиста Ян Куцияак и годеницата му Мартина Кушнирова също проправиха пътя за избора на демократичната антикорупционна активистка Зузана Чапутова за словашки президент през март.

" Считам 15-годишната присъда за подобаваща ", сподели арбитър Памела Залеска пред кореспонденти, откакто присъдата беше оповестена в Специалния углавен съд в западния град Пежинок.

Куцияак бе разследвал бизнес дейностите на словашкия бизнесмен Мариан Кочнер, когато той и годеницата му бяха разстреляни в дома им покрай Братислава през февруари 2018 година Андруско е играл ролята на медиатор в убийството, като се твърди, че е наел стрелците по молба на своята другарка, която от своя страна извършва заповеди от замислилият убийството Кочнер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР