Посред зима няма достъп с коли до Понеделник пазара заради

...
Посред зима няма достъп с коли до Понеделник пазара заради
Коментари Харесай

Без достъп с коли до Понеделник пазара посред зима

Посред зима няма достъп с коли до Понеделник пазара поради ремонта, който стартира през юли и към момента не е приключен. На ул. " Патриарх Евтимий ", където се намира тържището, строителите са сменяли тръбопровод. Затова отбивката към пазара е затворена до пресечката с ул. " Иван Перпелиев ". " Чудим се всеки ден по какъв начин да стигнем до сергиите, а за клиентите няма за какво да приказваме - мнозина стопираха да идват при нас поради продължителния ремонт ", оплакаха се пред репортера на " Марица " търговците.

На по-голямата част от ул. " Патриарх Евтимий ", дълга не повече от 150 метра, най-сетне са подредени павета. В края на предходната седмица беше останала дребна права на пръст и трошляк. Поне една седмица е нужна на строителите, с цел да довършат паважа на пътното платно и да сложат плочки на тротоарите. Край пазара работи бригада на компания " Пътинженеринг ". Тя е подизпълнител на " Драгиев и ко ", която извърши благоустрояването на зоната към ДКЦ - 1, в това число и отварянето на ул. " Света гора " за връзката сред бул. " Княгиня Мария Луиза " и Тунела -юг.

Ремонтните работи са част от публичната поръчка за възстановяване на градската среда, финансирана по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Ремонтите към Понеделник пазара и ДКЦ - 1, дружно с реконструкцията на част от бул. " Марица юг ", тротоарите по бул. " Кн. Мария Луиза " и благоустрояване на градинката против църквата " Света Петка ", костват 7 млн. лв. без Данък добавена стойност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР