Посред зима хората са без подслон и няма къде да

...
Посред зима хората са без подслон и няма къде да
Коментари Харесай

Пожар изпепели дома на семейство с малки деца

Посред зима хората са без заслон и няма къде да се приютят, заяви Нова телевизия.

Семейство Къневи няма да не помни нощта преди Никулден, когато съумява да избави живи двете си деца от огнения пъкъл. Докато спят, пламъците гълтам къщата им и в идващия момент виждат по какъв начин всичко, което са имали в миналото изчезва пред очите им. Остават единствено с облеклата на гърба си.

"Абсолютно всичко ни изгоря. Дрехи, обувки, документи. Нищо нямаме. Целият ни живот изгор я ", плаче Петя Кънева.

Бащата, който единствен онази нощ останал безсънен, избавил двете дребни деца, брачната половинка си и нейния татко, който също живее в фамилната къща. Сега фамилията с двете дребни деца, едното на 18 месеца, а другото съвсем на 3 години, спят краткотрайно при свои родственици. Там обаче могат да останат за малко, тъй като две стаи разделят осем индивида.

„ Както си лежахме, чухме по какъв начин нещо изтряска. Чу се гръм. Мъжът ми пристигна и сподели, че всичко гори. Видях по какъв начин нещата на ъгъла горят. Изведнъж всичко пламна. Страхувам се от всичко, само че се веселя, че най-малко съм оживяла с децата " , прибавя Петя.

От Община Асеновград споделят на потърпевшото семейство, че нямат свободни общински жилища.

Съседите на фамилията обаче са безапелационни, че всеки ще помогне с каквото може, най-много с непринуден труд. В селото е почнала акция за събиране на средства за потърпевшото семейство - има кутии за дарения в магазините. Само ремонтът на покрива на изгорялата къща ще коства към 10 000 лв..

"Никой няма да обеднее с 5 или 10 лв., като ги пусне в кутийката. За да може да се събере сума, с която да бъдат платени строителните материали ", споделя кметът на Тополово Йордан Дичев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР