Посолството се свърза с ръководството на болницата, където е родено

...
Посолството се свърза с ръководството на болницата, където е родено
Коментари Харесай

МВнР: Съдействаме на майката, чието бебе е настанено в социална институция във Франция


Посолството се свърза с управлението на болничното заведение, където е родено детето, обществената институция и способените управляващи

Във връзка с медийни изявления за новородено дете на българска гражданка, настанено в обществена институция във Франция, осведомяваме, че Министерството на външните работи изследва детайлно случая и оказва подпомагане на майката, в границите на своите пълномощия, се споделя в известие на Министерство на външните работи.

Българското посолство в Париж и дирекция „ Консулски връзки “ в Министерство на външните работи поддържат непрекъснат контакт с нашата сънародничка и нейните близки. Посолството се свърза с управлението на болничното заведение, където е родено детето, обществената институция и способените френски управляващи.

Настаняването на детето в обществена институция е подхванато като краткотрайна мярка, заради неналичието на адресна регистрация на майката и налични средства. Тя може да посещава детето си, се споделя още в известието на Министерство на външните работи.

На 9 май 2022 година е планувано правосъдно съвещание, на което ще бъде преразгледана наложената на 25 април 2022 година с прокурорско разпореждане краткотрайната мярка, според която майката не губи наставнически права. При предпочитание от нейна страна, тя има опция да се прибере с детето си в България.

Министерство на външните работи продължава да бъде ангажирано със случая и да оказва нужното подпомагане. Призоваваме медиите за съблюдаване на етичните правила при отразяването му, в това число за позоваване на публична информация от способените институции, се споделя още в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР