Посолството приема предложения за проекти до 8 януариСрокът е 8

...
Посолството приема предложения за проекти до 8 януариСрокът е 8
Коментари Харесай

$500 000 от САЩ за съхранение на културното наследство

Посолството приема оферти за планове до 8 януари
Срокът е 8 януари 2024 година

Посолството на Съединени американски щати в София стартира да приема оферти за присъединяване в програмата за оказване на финансова помощ на планове за предпазване на културното завещание. Богатото културно завещание на България заслужава да бъде защитавано.

Програмата „ Посланическият фонд за запазване на културното завещание “ дава финансиране до $500 000 за планове, постигащи тази цел, оповестиха от US посолството у нас.

Програмата поддържа опазването на археологически обекти, исторически здания и монументи, музейни сбирки и форми на обичайно културно изложение, като локални езици и занаяти.

Процесът на кандидатстване е в два кръга. В първия посолството събира хрумвания от отговарящите на изискванията претенденти, които концептуални бележки би трябвало да бъдат изпратени до 8 януари 2024 година Само утвърдените ще бъдат известени за идващите стъпки в процеса на кандидатстване.

В програмата за дребните грантове отпуснатата сума е $300 000, а всяка самостоятелна ще е за $25 000.

Целта на дребните грантове е да се укрепват връзките сред хората в Съединени американски щати и България посредством културни и обменни стратегии, които акцентират споделените полезности и предизвикват двустранното съдействие.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР