Посолството ни в Осло е уведомено днес от МВнР на

...
Посолството ни в Осло е уведомено днес от МВнР на
Коментари Харесай

Първи подробности за изчезналите български моряци

 Посолството ни в Осло е известено през днешния ден от Министерство на външните работи на Кралство Норвегия за случай в Норвежко море с товарния транспортен съд " Стара планина “, при който зад борда са паднали двама моряци – български жители.

В ранния следобяд е почнала спасително-издирвателна интервенция с два хеликоптера. Спасителната интервенция е затруднена заради неприятното време – мощен вятър и високи, 8-метрови талази. В случай, че вятърът утихне, Съвместният избавителен координационен център (ССКЦ), който дава отговор за региона на Северна Норвегия и управлява избавителната интервенция, е подготвен да включи в нея и аероплан със специфичен радар.

Посланикът ни в Осло Вера Шатилова е в контакт с локалните управляващи, в това число със ССКЦ, и оказва нужното подпомагане по случая. На борда на товарния транспортен съд " Стара планина “ се намират 19 души – 18 български жители и един жител на Украйна. Корабът е на 400 км югозападно от град Будьо.

Сигналът към норвежките управляващи е подаден от капитана на " Стара планина “, с който спасителите са в непрекъсната връзка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР