Посолството ни в Москва иска становище от руските власти за

...
Посолството ни в Москва иска становище от руските власти за
Коментари Харесай

Милков: Изказването на митрофанова стана национална тема, затова го коментирахме

Посолството ни в Москва желае мнение от съветските управляващи за задочния арест на Христо Грозев

" Последващите събития потвърдиха, че сме били прави, тъй като провокираха тук, в България, реакции, които демонстрираха правотата на обстоятелството, че подобен вид изказвания имат съответни вътрешнополитически получатели ".

Това разяснява пред публицисти външният министър Николай Милков в отговор на въпрос за изказването на Министерството на външните работи (МВнР), което беше оповестено дни след изявлението на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова в ютюб канала на журналиста Мартин Карбовски. 

Преди дни Министерство на външните работи разгласява позиция, с която дефинира изявление на съветския дипломат като опит за интервенция във вътрешните работи на страната ни. В изказването си от ведомството написаха, че намират присъединяване на посланика за „ несвоевременно “. 

" Дали министерството въобще ще реагира и по кое време ще реагира, зависи от нас и за това има избрани фактори ", изясни министър Милков. " Изчакахме няколко дни и мислехме изобщо да не реагираме ", добави той и означи, че не следва да бъде коментирано нещо, в случай че не стане в някакъв смисъл национална тематика. " За страдание тъкмо това стана, изясни министърът. В последна сметка това беше подето, наложи се да реагираме ", сподели Милков. 

Служебният министър на външните работи заяви, че на посолството ни в Москва е предоставено да получи публично мнение от съветските управляващи по отношение на наложения неприсъствен арест на журналиста Христо Грозев. 

Министерство на външните работи е осведомено по случая от посолството на страната ни в Москва. " Официална информация към нас не е постъпвала. Посолството ни се осведоми по медиите, по изявления от съветски медии от 21 април, по отношение на краткотрайна заповед за арест на Христо Грозев, български жител ", изясни министър Милков. 

Грозев е упрекнат в част едно на Наказателния кодекс, член 322, а точно - нелегално прекосяване на държавната граница, глобата по която е до две години затвор, сподели още той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР