Посолството на Турция у нас излезе с официална позиция след

...
Посолството на Турция у нас излезе с официална позиция след
Коментари Харесай

Турция мобилизира силите си за сигурност за разкриване на стрелеца на границата

Посолството на Турция у нас излезе с публична позиция откакто граничният служител на реда Петър Бъчваров бе убит на българо-турската граница, съобщи Българска национална телевизия.

" По мотив случая, довел до гибелта на български граничен служител на реда на турско-българската граница, министърът на вътрешните работи господин Сюлейман Сойлу в ранните часове беседва с сътрудника си господин Иван Демерджиев, с цел да изрази своите съболезнования.

Незабавно на границата бяха изпратени спомагателни екипи, с които е обезпечено засилено наличие. Силите ни за сигурност бяха мобилизирани за незабавното разкриване на причинителите и изясняване на случая.

По този мотив изричаме нашите откровени съболезнования на българския народ и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", пишат в позицията си от посолството.

 

 0-Pos

По-рано през днешния ден заместник-министърът на външните работи Константин Коджабашев се срещна с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок. Коджабашев сложи пред турския посланик въпроса за предстоящо цялостно подпомагане от страна на Турция за изясняване на събитията към трагичния случай и прикани турските управляващи да извършват отговорностите си при запазване сигурността на границата сред двете страни.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР