Посолството на САЩ в София обяви, че е развълнувано да

...
Посолството на САЩ в София обяви, че е развълнувано да
Коментари Харесай

Американското посолство: С нетърпение очакваме да работим с България по инициативата Три морета

Посолството на Съединени американски щати в София разгласи, че е разгорещено да работи с България по самодейността “ ”. Това става часове откакто Конгресът на Съединени американски щати одобри резолюция в поддръжка на напъните, подхванати в границите на самодейността за развиване на енергийната самостоятелност на страните от Централна и Източна Европа.
“Щастливи сме да подкрепим тази самодейност за обединена и по-просперираща Европа и с неспокойствие чакаме да работим с България, с цел да създадем самодейността още по-силна, до момента в който страната се приготвя да бъде хазаин на идната среща на върха на районната самодейност “Три морета ” през 2021 година ”, написаха от посолството на Съединени американски щати. Според признатата резолюция самодейността за трите морета ще способства за икономическия напредък, устойчивостта и енергийната сигурност в “този стратегически район ”, като по този метод ще се ускори националната сигурност на Съединени американски щати.
 Румен Радев разиска с Клаус Йоханис Българското домакинство на самодейността „ Три морета “ Румен Радев разиска с Клаус Йоханис Българското домакинство на самодейността „ Три морета “
Държавният глава Румен Радев разиска в телефонен диалог със своя румънски сътрудник Клаус Йоханис вероятностите за партньорство на Българ...
Документът осъжда напъните на Русия да употребява силата като средство за практикуване на напън и подкопаване на свободата и демокрацията в Европа. “Руски газопроводи като “Северен поток 2 ” и “Турски поток ” имат политически темперамент и целят да подкопаят енергийната сигурност на Европа ”, считат американските конгресмени. Инициативата за трите морета получи името си, тъй като обгръща териториите сред Балтийско, Черно и Адриатическо море. В тази стратегия вземат участие 12 страни от Европейски Съюз: Австрия, България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Хърватия, Чехия и Естония. Резолюцията е с целесъобразен темперамент, само че приемането ѝ е значимо с оглед финалните мерки на страната да влага 300 млн. $ в “Три морета ” идващия месец.
Същевременно немското издание “Билд ” разгласи, че новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън няма никакво желание да смекчи американската позиция по отношение на “Северен поток 2 ”. Съединени американски щати към този момент постановиха наказания на компании, свързани с построяването на газопровода, а съгласно немски медии Байдън може даже да погребе плана, който е съвсем приключен, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР