Посолството на САЩ в Шри Ланка призова хората да стоят

...
Посолството на САЩ в Шри Ланка призова хората да стоят
Коментари Харесай

Американското посолство в Шри Ланка предупреди за възможни нови атаки

Посолството на Съединени американски щати в Шри Ланка прикани хората да стоят настрани от тълпи и местата за поклонение. Преди нападенията на Великден задгранични разследващи служби са предупреждавали управляващите в Шри Ланка за идните бомбени атентати, само че те не са съумели да реагират на предизвестията, заяви Спутник
 


Посолството на Съединени американски щати в Шри Ланка разгласява през вчерашния ден изказване, в което предизвестява за опцията от още терористични набези през идния уикенд, базирайки се на управляващите в Шри Ланка.
 БГНЕС
" Властите в Шри Ланка оповестяват, че може да има още офанзиви, ориентирани към места за поклонение ", написа в изказването на американското посолство. " Избягвайте тези региони през уикенда, започвайки от 26 април до неделя, 28 април. Продължете да бъдете бдителни и да избягвате огромни скупчвания на хора ", гласи текста.

Междувременно от Министерството на здравеопазването оповестиха за 253 починали при атентатите . Разликата в цифрите е вследствие на техническа неточност, заяви Би Би Си.-->
 БГНЕС
Атентатори самоубийци удариха хотели и църкви в региона на Коломбо и източния град Батикалоа . Стотици хора бяха ранени.
 

Повечето от убитите са жители на Шри Ланка, само че сред жертвите има и десетки чужденци. Девет души са обвинени в осъществяването на офанзивите. Полицията продължава да прави следствие и е популяризирала фотосите на още седем души във връзка, търсени по отношение на офанзивите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР