Посолството на САЩ у нас изрази благодарност на българската прокуратура.

...
Посолството на САЩ у нас изрази благодарност на българската прокуратура.
Коментари Харесай

US посолството в София благодари на прокуратурата

Посолството на Съединени американски щати у нас изрази признателност на българската прокуратура. Поводът за това е апелът на основния прокурор и управлението на държавното обвиняване към депутатите да лимитират езикът на омразата.

" Главният прокурор Иван Гешев и управлението на прокуратурата остро осъждат потреблението на езика на омразата, изключително когато това се случва от парламентарната естрада ", показаха по-рано през седмицата чиновниците на Темида.

Макар в пуснатото на фейсбук профила им изказване да нямаше посочени имена на хора или партии, очевидно ставаше въпрос за Костадин Костадинов и " заигравката " му с името на американската вицепрезидентка Камала Харис.

Американското посолство благодари за откритата позиция на прокуратурата.

" Често е по-добре да пренебрегваме отвратителната и изпълнена с ненавист изразителност и да се съсредоточим върху по-благородни старания за доближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, би трябвало да изразим мнението си намерено. Както е споделил философът Жан Жак Русо: " Обидите са причини, употребявани от тези, които бъркат ". Благодарим на българските жители и на прокуратурата, че опазиха главното човешко достолепие и показаха това, което е неправилно ", акцентират през днешния ден от американското посолство, като споделиха във Facebook позицията на прокуратурата.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР