Посолството на Руската федерация в София обобщи основните външнополитически резултати

...
Посолството на Руската федерация в София обобщи основните външнополитически резултати
Коментари Харесай

Руското посолство: Сложихме край на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с колективния Запад

Посолството на Руската федерация в София заключи главните външнополитически резултати на 2022 година в последния работен ден. 

- Заминаващата година се трансформира за външната политика на Русия в повратна точка и беше съсредоточена върху образуването на нова интернационална действителност

- Признаване на независимостта на Донецка и Луганска национални републики, започване на Специалната военна интервенция в сходство с чл.51 на Устава на Организация на обединените нации, осъществяване на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация - тези събития вечно ще останат в отечествената история като исторически моменти. Същевременно сложихме завършек на 30-годишните почтени опити на Русия да построи равноправно взаимоотношение с " груповия Запад ".

- Руската дипломация е предприемала съществени старания за спокойно споразумяване на интернационалните спорове. Активно допринасяхме за стабилизиране на обстановката в Афганистан. Лансирахме изчерпателен метод към сирийското досие, в това число в границите на " Астанинския формат ". Съдействахме на комплексното нормализиране на връзките сред Азербайджан и Армения.

- Успешно се развиваха контакти с многочислените ни интернационалните сътрудници, заинтригувани в градивен разговор с Русия.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=540687671432484&set=a.337948295039757
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР