Посолството на Гърция в София проведе събитие за гръцкия туризъм

...
Посолството на Гърция в София проведе събитие за гръцкия туризъм
Коментари Харесай

472 хил. гърци ни посетили с цел туризъм, 818 хил. българи посетили Гърция със същата цел | Данните са от началото на годината до края на август

Посолството на Гърция в София организира събитие за гръцкия туризъм с акцент район Епир. То е ориентирано към туроператори за показване на опциите за пътувания в тази част на Гърция, която е малко позната за българските туристи.

472 000 гръцки жители са посетили страната ни за туризъм от началото на годината до края на август. В същото време 818 000 българи са посетили Гърция за туризъм, сочат данните на Министерството на туризма.

Традиционно положителните връзки в туризма сред България и Гърция означи заместник-министър Мариела Модева. Георгиус Стафилакис от Гръцката национална туристическа организация означи, че за българските туристи Гърция е най-близката и от доста години най-предпочитана туристическа дестинация.

" През 2022 година, след две години на пандемия, видяхме, че най-близките ни съседи се завръщат към обичаните си дестинации в Гърция, само че най-вече в Северна Гърция. Разбира се войната в Украйна и икономическата обстановка в Европа сътвори проблеми за туристическата интензивност. Вярно е, че балканските страни бяха повлияни повече от останалите и по тази причина имаше доста закъснение при решението на хората да пътуват ", означи Стафилакис и уточни, че през актуалната година за всички балкански страни туристическият интервал е почнал с месец по-късно, в сравнение с за останалите страни в Европа и множеството туристи са взели решението за ваканцията си в последния миг.

" Тези условия са понижили наличностите на стаи и са основали напън върху туроператорите. Независимо от всички компликации, свързани с инфлацията и с цените на горивата, след две години на пандемия хората бяха решени да пътуват. Що се отнася до пътуванията от България, единствено за шестте месеца на годината туристите от България са се нараснали сред 15 и 20 на 100 ", сподели още Стафилакис.

Александра Аграфиотиот един от огромните туроператори, който води в Гърция туристи от България, съобщи, че през тази година цените на гръцките хотели са били доста положителни, което е разрешило още веднъж доста българи да посетят гръцките курорти:

" Нужна е сериозна работа от страна на туроператорите, с цел да може вярно да бъде показан и рекламиран Епир на българския пазар и освен в частта от море, а богатата гама от благоприятни условия, които тази част от Гърция показва ".

Юлия Маркула, шеф на туризма на район Епир, го показа като дестинация с идилични плажове и тюркоазени води, скрити заливчета, набраздени крайбрежия, зелена природа, която доста припомня на тази в България, обилие от туристически действия и хотелска инфраструктура за всеки бюджет. Тя означи също положителната транспортна съгласуваност с съществуването на летища, автомагистрали, като показа опциите на другите морски дестинации на разстояние към 600 километра от България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР