Посоката е една – Западните Балкани да бъдат неразделна част

...
Посоката е една – Западните Балкани да бъдат неразделна част
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Бяхме решителни, твърди и отговорни

Посоката е една – Западните Балкани да бъдат неразделна част от нашето европейско семейство. Бяхме решителни, твърди и виновни. Мисията беше изпълнена отлично.

Това съобщи министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова по време на анализирането на резултатите от председателството ни.

Днес се организира полемиката „ Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 – резултатите “, на която участваха вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на външните работи госпожа Екатерина Захариева и други посетители.

Министър Павлова благодари на хората, с които дружно са минали през доста провокации.

„ Всички бяха доста резултатно насочени “, разясни тя.

По думите й времето ще покаже триумфите, а погледът в профил е най-съществен.

Днес се слага алегоричен край на председателството с огромен концерт, в който присъединяване ще вземат 400 симфонисти и реализатори.

„ Много труд стои и доста неща остават скрити зад камерата от това, което се случи на съвещанията “, счита Павлова, като изясни, че е имало доста компликации, през които е преминато.

По думите й значимото е, че в доста случаи се е виждало единството.

„ Вярваме, че и девизът на българското председателство беше уцелен много на място “, уточни още тя.

Според Лиляна Павлова пред Европа и света провокациите са огромни, като геополитическата конюнктура основава причина да преосмислим какво стои пред нас.

Тя разяснява и тематиката за излизането на Англия от Европейски Съюз.

„ Brexit е огромно предизвикателство и рана, която се отвори в сърцето на Европа “, изясни тя.

Според нея целите, които бяха заложени, бяха задоволително гъвкави и дадоха задоволително време да са съответни и изцяло в крайник с действителността. В същото време ползата към българското председателство е бил голям. 35 000 делегати са посетили страната ни.

„ Не единствено променихме имиджа за България, само че и стандартите, с които бяхме закеймени – те ни преоткриваха с всяко последващо идване “, съобщи още тя.

Според нея би трябвало да имаме самочувствие с покритие.

„ Доказахме, че има за какво да имаме самочувствие...Едно е да гледаш съвещанията, друго е да влезеш в кухнята “, поясти Павлова.

Сега би трябвало да мислим за устойчивостта и потенциала, който изградихме, счита още министърът.

„ Дигиталната промяна беше сериозен приоритет “, изясни още Лиляна Павлова, като добави, че това занапред би трябвало да бъде топ приоритет за всички.

„ Трябва да бъдем новаторски, би трябвало да бъдем изобретателни, с цел да бъдем конкурентоспособни “, счита още министърът за българското председателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР