Посоката е да се създаде регулация, която да приравни тротинетките

...
Посоката е да се създаде регулация, която да приравни тротинетките
Коментари Харесай

Обсъдени са основните положения за ползване на тротинетките

" Посоката е да се сътвори регулация, която да приравни тротинетките към велосипедите. Трудността е, че няма нито европейски опит, нито ние имаме на практика опит за контролиране. Категорично желая да заявя, че не желаеме да ограничим използването им. Ползването на тротинетките ще облекчи трафика, ще понижи използването на коли. "   Това съобщи в изявление за bTV Малина Крумова за ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".
По думите ѝ е било направено необятно разискване с ползватели и с представители на " Велоеволюция ".
До момента е реализирано единодушие тротинетките да се карат по велоалеите, а за улиците това да става в такива с ограничаване на скоростта до 50 км в час в дясно.
Крумова увери, че човек, каращ тротинетка не го прави извършител. По думите ѝ плануваните наказания са като при велосипедистите, а акт може да се сформира по ЕГН и не е наложително притежаването на шофьорска брошура. 
Постигнато е единодушие по велоалеите да може да карат лица на възраст сред 14 и 16 години, а по улиците - над 16 години. 
Предвидено е оптималната скорост да е до 25 км в час. Каските няма да са наложителни, само че в тъмната част на деня водачите на тротинетки ще би трябвало да има светлоотразители. 
Относно регистрирането на тротинетките към този момент това няма да е наложително, макар че би дало скъпа информация на общините за това по какъв начин да възнамерява вярно инфраструктурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР