Посочва се, че вчера либийските власти са потърсили международна подкрепа

...
Посочва се, че вчера либийските власти са потърсили международна подкрепа
Коментари Харесай

ЕК съобщи, че изпраща на Либия спешна помощ заради щетите от наводненията

Посочва се, че през вчерашния ден либийските управляващи са потърсили интернационална поддръжка чрез представителството си към Организация на обединените нации в Женева.

 

Германия, Румъния и Финландия към този момент са предложили забележителна помощ от палатки, полеви кревати и одеяла, 80 генератора за ток, храни, резервоари за вода. Европейски Съюз има цялостна подготвеност да съгласува даването на спомагателни оферти за помощ, отбелязва комисията.

 

Осигурени са в началото 500 000 евро филантропична помощ за справяне с най-спешните потребности на хората в Либия, наранени от бурята " Даниел ". Средствата ще бъдат за животоспасяващи здравни, водопроводни и санитарни доставки.

 

Европейска комисия осведоми също по този начин, че поради бурята два язовира в либийския град Дерна са били разрушени, а наводненията са отнесли цели квартали, мостове и пътища. По предварителни оценки в наводненията са изгубили живота си над 5000 души, 9800 към момента са в неопределеност, а 20 000 са били принудени да изоставят домовете си.

 

След 2011 година, когато бе свален и погубен ръководителят на страната Муамар Кадафи, Европейски Съюз е дал помощ на нуждаещи се хора в Либия за над 89 милиона евро. Либия получава помощ от Европейски Съюз за развиване и ранно възобновяване, добавя Европейска комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР