Посоченият от президента за служебен премиер Димитър Главчев ще е

...
Посоченият от президента за служебен премиер Димитър Главчев ще е
Коментари Харесай

Политолози: Главчев ще бъде лоялен на ГЕРБ

Посоченият от президента за длъжностен министър председател Димитър Главчев ще е предан на ГЕРБ – партията, която му е осигурила политически живот. Около този извод се сплотиха в предаването „ Кой приказва “ по Дарик политолозите доктор Любомир Стефанов и Георги Киряков.

„ Служебното държавно управление на Главчев ще е държавно управление, което ще даде преимущество при всички положения на партията, която го е издигнала в политиката – ГЕРБ… Лоялността на партията, която го е стартирала като политик дълго време ще бъде водеща “, съобщи Георги Киряков.

„ Електоратът е надълбоко разграничен, обезверен и омерзен от това, което му се предлага като политически артикул “, сподели доктор Стефанов.

Той изрази вяра, че предизборната акция ще „ професионализира диалога за политика “ без да се пропуснат фундаменталните тематики за Европейски паралмент.

Киряков пък изрази подозрение, че Народното събрание при длъжностен кабинет и предизборна акция ще е дейно. След измененията в Конституцията стана допустимо Народното събрание да не се разпуска до полагане на клетвата на нов парламент.

„ Парламент, в който 99% ще бъдат в предизборна акция, какъв работещ парламент ще е това “, запита той.

И съобщи, че в случай че се търси провинен за политическата рецесия у нас, то евентуално той би трябвало да е българският гласоподавател. „ Българсикят гласоподавател не узрява за концепцията, че би трябвало да взе участие интензивно в тези политически процеси. За страдание и политиците желаят хората да са само и единствено фенове на това, което между тях те си разменят. Храта би трябвало да бъдат въвличани във взимането на политически решения, а не отново на правилото – изберете ни и ние ще решаваме, вместо вас. Това го виждаме всекидневно в Русия “, изясни Киряков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР